Melírtechnikák avagy minden ami balayage

Ki az akinek a melír szóról még mindig a 90-es években oly sokat látott zebracsíkokhoz hasonló frizura jut eszébe? Ez épp most nincs divatban, viszont számos alfaja nagyon is közkedveltnek számít, ebben a cikkünkben hozunk is rá tíz példát. Talán nehéz lehet eligazodni, hiszen annyi újabb és újabb változatával találkozhatunk, viszont ezzel a cikkünkkel megkönnyíthetjük a választást, hiszen ha egy kis újításra vágynál, akkor így könnyen megtalálhatod a hozzád és az életmódodhoz leginkább illő változatot.

Ombre

Szerintünk bátran ki lehet jelenteni, hogy aki 2015 tájékán nem hallott erről a módszerről, az minden bizonnyal barlangban élt. Ezzel a technikával a tövektől a hajvégekig világosodik a haj, leggyakoribb fajtája a szőkébe világosodó verzió, azonban sokféle színnel alkalmazható, bármilyen extrém kombinációval el lehet képzelni. Ebben a technikában az a legjobb, hogy nem igényel rendszeres frissítést, hiszen nem a tövektől indul az átmenetes festés, így saját igényeid szerint elegendő frissíteni. Az otthoni ápolás mértéke pedig csak attól függ, hogy mennyivel lett világosabb a hajad vége, így esetenként eltérő otthoni törődést igényel.

Blog 1

Sombre

A sombre egy lágyabb ombre hatás, és ez is egy elég ismert hajfestési technika. A sombre lényege, hogy természetesebb hatást kölcsönözzön a hajnak, mintha csak a napon töltöttük volna időnk nagy részét. Ennél a technikánál nem világosítunk annyit a hajon, hogy a kivilágosított rész ne üssön el annyira a természetes hajszíntől. Ezt a stílust ajánljuk, ha nem szeretnéd rendszeresen frissíteni a hajad, hiszen általában akár évente egyszer is elég átdolgozni, így ez tökéletes választás, ha nem szeretnél túl sok időt szánni a hajadra.

Blog 1

Balayage

A Balayage hajfestéssel (francia szó, magyarul sepregetést jelent) sötét és világos tincseid fokozatosan váltják egymást a fejtetőtől a hajvégekig, sokféle árnyalat játékával jutalmazva meg frizurádat.

Amikor a hajat melírozzuk vagy Ombre módszerrel festjük, a festékkel bekent tincsekhez fóliacsíkokat használunk. Ez az, ami a Balayage esetében hiányzik, így egy lágyabb tónusú frizurát eredményez. Balayage egy szabad kezes technika, a festésnél a fodrász a kezébe veszi a tincseket és ecsettel viszi fel a festéket, söprögető mozdulatokkal. Ezzel a technikával pedig szabályozni tudjuk a hajfesték mennyiségét, így a végeredmény is sokkal naturálisabb lesz majd, mint az Ombre esetében. Ha szükséges, akkor árnyalatra színezzük. Sok féle árnyalattal játszhatunk ennél a technikánál.

Blog 1

Copacabana

Ha az igazi napszítta hatást szeretnéd elérni, akkor ez számodra a tökéletes módszer! Ennél a stílusnál abszolút a természetesség uralkodik, akár többféle árnyalat is megjelenhet a hajban, viszont egyik sem üt el annyira a saját, természetes hajszíntől. Ezzel a hatással garantált az “összes szabadidőmet a tengerparton töltöm” hatás! Természetesen rendszeres festést ez a haj sem igényel, hiszen nincs látványos lenövés. Valamint ha még nem volt világosítva a hajad, akkor ez egy jó választás lehet, hogy ne azonnal világosíts több árnyalatot, hanem inkább fokozatosan haladj, így jobban szabályozva a világosítás mértékét.

Blog 1

Tiger’s Eye

Vannak olyan nők akiknek a haja egyszerűen képtelen pár hétnél tovább megőrizni a hamvasságát, akárhogyan is ápolják otthon. Ha a hajad teljesen meleg tónusú, akkor nem biztos, hogy érdemes küzdeni a természetes adottságaid ellen, és lehet jobb lemondani a hamvas tincsekről. Pontosan az ilyen nőknek való a tigrisszem kő inspirálta stílus. A tiger’s eye melírnál csakis a melegebb világosabb árnyalatok jönnek szóba, mint a karamell, aranybarna, aranyszőke vagy csokoládé barna.

Blog 1

Babylights

A babylights technikánál a fodrász a hajtőtől kezdi a festést, és a nevéből árulkodóan, apró tincseket választanak külön világosításra. Ennél a technikánál inkább azt javasolnánk, hogy természetességen legyen a hangsúly, és ne térjen el túlságosan a világosabb árnyalat a hajadtól, hiszen úgy ad igazi babylights hatást, hogy egy természetes napszítta külsőt kölcsönöz, csak a tövektől. Ha a babylights technikát választanád, előtte fontólóra kell venni azt is, hogy mivel ez a tövektől indul, így - természetesen a haj növekedésétől függően - de körülbelül két havonta érdemes egy frissítést adni a világosított tincseidnek, tehát itt nem beszélhetünk “lenövésmentes” stílusról.

Blog 1

Écaille

A francia eredetű szó teknőspáncélt jelent, így a páncél oldalmintázatához hasonló hatást jelenti ha a melírtechnikára gondolunk az écaille szóval. Ennek nem feltétlenül kell a hajtőnél kezdődnie, viszont legtöbb esetben tőtől indul. Színekben sokszor inkább az egymáshoz közeli árnyalatokkal lehet ezt a technikát is megvalósítani, például a sötétbarna hajba világosbarna árnyalatok kerülhetnek, a világosbarna hajba pedig sötétszőke árnyalatok és így tovább, viszont akár kísérletezhetünk nagyobb különbségekkel, ám ahhoz fontos, hogy naponta szánjunk időt a hajformázásra, hogy a maximumot hozzuk ki hajunkból.

Blog 1

Face Frame

Az arckontúros technika lényege, hogy az archoz közeli vagyis az arc melletti tincseket világosítják meg, mintha csak egy plusz csillogást helyeznénk az arcunkra. Talán a karakteresebb arcokhoz ez kevésbé mutat jól, hiszen a tekintetet már alapból is odavonzzuk, viszont kitűnően tud passzolni egy curtain frufruval amiről itt már beszéltünk.

Blog 1

Airtouch

Az airtouch mint ahogy azt a neve is sejteti, hajszárító bevonásával történik, abszolút ez a módszer különlegessége. Ez is egy szabadkezes technika, viszont a fodrász hajszárító segítségével választja ki a tincseket a világosításhoz. Aprólékos módszer lévén természetesebb hatást tud nyújtani, valamint ezt is azoknak az embereknek ajánljuk akiknek fontos, hogy egy úgynevezett lenövésmentes melírtechnikát viseljenek.

Blog 1

Peak-a-Boo

Az úgynevezett “bújócska” technika is elég sokat sejtet név alapján. Ha ezt a hajfestési módszert választjuk, akkor a fodrász csak az alsóbb tincseinket színezi meg, így nem látható folyton a festett részünk. Ezt a technikát is tekinthetjük lenövésmentesnek, hiszen attól függően, hogy mennyire vannak elrejtve a tincseink, nem szorul feltétlenül rendszeres frissítésre. Ez a stílus egyébként kifejezetten jól mutat kicsit extrémebb színekkel, akár viselhetünk hajunkban egy tűzpiros árnyalatot, vagy egy merész türkizkék színt, anélkül, hogy a hajunk teljes hosszán hordanánk a vagányabb árnyalatot.

Blog 1
Online időpontfoglalás