Természetes hajápolás - természetesen ragyogó haj

Mostanában egyre nagyobb figyelmet kap a természetes hajápolás, organikus összetevőket tartalmazó samponok, kondicionálók, hajvégápoló olajok, és még sok más. Az ember elgondolkozhat, hogy miért jobb és mivel adhat többet esetleg a természetes vonalon maradni ha a hajunkról van szó. De te vajon tudod, hogy miért éri meg váltanod?

Blog 1

A drogériákban található hajápolási termékek talán nagyon csalogatóan hathatnak, de valójában nem tesszük vele a legjobbat a hajnak. Ha lecseréljük ezeket a termékeket vegán termékekre, mint amilyenekkel a mi vegán fodrászatunkban is találkozhatsz, azzal igazi csodát tudunk művelni a hajunkkal, el is magyarázzuk, hogy miért!

Blog 2

Természetes samponok előnyei

A megszokott nem természetes samponok tele vannak durva kemikáliákkal, amik elég keményen bánnak a fejbőrrel és a hajjal. Erősen szárító hatásuk van, amivel ha a hajad teljes hosszán használod, akkor hamarabb vezethet töredezett hajvégekhez, hiszen kiszárítja a hajad. Egyébként ez ügyes trükk, hiszen ha vásárolsz a drogériában egy sampont, eléggé esélyes, hogy száraznak, élettelennek, és szöszösödésre hajlamosnak fogod gondolni a hajad, és így nagy eséllyel vissza fogsz térni, hogy megvásárold ugyanannak a termékcsaládnak a hajmaszkját, vagy kondicionálóját, amikből otthon minden hajmosásod mellé használni fogsz, mert azt hiszed anélkül nem is lehet sima és fényes a hajad, tehát hosszútávon sokkal hamarabb kell majd újravásárolnod a termékeket.

Blog 3

Ezért is jobb inkább jobb minőségű sampont és kondicionálót vagy maszkot választani, mert lehet, hogy egy picivel többet kell áldoznod rá, viszont hosszútávon kevesebbet fogsz ilyen termékekre költeni, mert nem kell olyan gyakran akkora mennyiséget a hajadra tenned, hogy élettel telivé varázsold. A természetes samponok azonban, mint a Davines termékek például, nem szárítják ki, és nem mossák ki fejbőrödből a természetes olajokat, amikre szüksége van a hajadnak. Ha ezeket az olajokat eltávolítod teljesen a fejbőrödből, azzal kiszáríthatod a fejbőröd, így irritáció, viszkető érzés fog fellépni, ami amellett, hogy kellemetlen érzés, még a hajad is kiszárítja, és rontja a minőségét, és még korpásodáshoz is vezethet. És mivel a hajunk növekedésében abszolút fontos szerepet játszanak a fejbőrünkben lévő olajok, ezért ha rendszeresen alkalmazunk durva összetevőktől hemzsegő samponokat, akkor jelentősen csökkenhet a hajnövekedésünk.

Blog 4

Természetes hajápolók előnyei

Bármilyen furcsán is hangozhat, de amint már fentebb is említettük a hagyományos drogériákban kapható kondicionálok és maszkok sok esetben száríthatják a hajunkat, hogy többet és gyakrabban használjuk ezeket a termékeket és így gyakrabban kelljen újra vásárolni őket. Ha viszont választasz a saját hajtípusodnak megfelelő maszkot, kondicionálót, akkor a természetes adottságaid hangsúlyozhatod ki, miközben egészségesen tartod a hajkoronád. És ki ne szeretne gyönyörű, és ápolt hajat, amit ékszerként viselhet minden nap? A száraz haj és fejbőr egyébként nem csak, hogy nem esztétikus, vagy kellemetlen, viszont hamarabb és könnyebben is tud eltöredezni. Tehát sokan tapasztalják, amint a természetes hajápolás mellett teszik le a voksukat, hogy látványos változást látnak a hajnövekedésükben, hiszen ha nem töredezik le a vége, akkor nem kapjuk azt a hatást, mintha a hajunk megállt volna a növésben. Amellett, hogy kevésbé fogunk töredezett hajvégekkel találkozni, sokszor erősebb, vastagabb lesz a haj szerkezete. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy akinek már alapból is erős szálú haja volt, annak nem ajánlatos ilyen termékeket használnia, hiszen a durva vagy szöszös hajtípusra is megoldást nyújtanak a természetes termékek, hogy puhává és könnyen kezelhetővé varázsolják. Röviden tehát bárki megtalálhatja a tökéletes formulát, hogy a legtöbbet hozhassa ki a természetes adottságaiból, úgy, hogy az egészséges hajról se kelljen lemondania.

Blog 4

Mikor érdemes természetes összetevőjű samponra váltani?

Amilyen hamar csak lehet, hiszen annál hamarabb tapasztalhatod a változást, és a pozitív hatásait! Természetes samponokból is ugyanúgy megtalálhatod a számodra leghatásosabbat, hiszen különbözőek vagyunk, különböző törődést igényel a hajunk is, tehát mindig fontos lépés, hogy a hajtípusodnak megfelelő terméket válassz, ebben segíteni is tudunk neked az V. kerületi fodrászatunkban, ahol számos Davines termék megtalálható, és mesterfodrászaink bármikor állnak rendelkezésedre, hogy megtaláld a számodra legtökéletesebb formulát. Valamint instagram oldalunkon megjelenő posztsorozatunk is a segítségedre lehet a választásban, ahol az üzletben található termékeket mutatjuk be, hogy megkönnyítsük a választást!

Online időpontfoglalás