Mindent a tartós hajegyenesítésről

A tartós hajegyenesítéssel leegyszerűsíthetjük a mindennapi készülődést, egyenes, sima, fényes hajat varázsolhatunk magunknak, persze mielőtt belevágunk, nem árt körüljárni a témát, hogy a tartós hajegyenesítés melyik fajtája illik leginkább a hajunk szerkezetéhez. A hajegyenesítés különböző fajtái különböző tartósságot adhatnak hajtípustól függően, valamint a módszerek is eltérőek. Fontos azonban utánajárni az áraknak, illetve felkészülni, hogy órákat vehetnek igénybe ezek a procedúrák, viszont abszolút megéri azt az időt rászánni a hajunkra, hiszen utána sokkal több időt takaríthatunk meg a mindennapi készülődésünkből. Az árakat pedig természetesen befolyásolja, hogy egyes fodrászok milyen termékeket használnak, valamint, hogy mennyire tapasztaltak. Azonban ennél az eljárásnál mindenképpen jobb inkább egy picit többet kiadni, hogy tényleg profi fodrászok kezébe adjuk a hajunkat. Röviden bemutatjuk az összes fajtáját, viszont inkább brazil módszerről lesz szó cikkünkben, hiszen az 5. kerületben található vegán szalonunkban is ezzel a fajtájával találkozhattok.

Blog 1

Japán hajegyenesítés (végleges)

A hajegyenesítések közül, ez a módszer az, ami teljesen végleges. Ha végig csináltunk egy ilyen kezelést, akkor a göndör haj végleg egyenes marad, így érdemes tényleg átgondolni ezt a módszert, hiszen soha többet nem kaphatjuk vissza göndör tincseinket. Mivel ez a folyamat végleges, így csak a lenövő részt kell kezelni, amit általában évente szoktak frissíteni, de természetesen ez függ a haj növekedésének gyorsaságától.

Ez a megoldás - hasonlóan a brazil hajegyenesítéshez - nem károsítja a hajat, hiszen kollagént valamint keratint használnak a kezelésnél, így roncsolás nélkül változtatja meg véglegesen a haj szerkezetét.

A japán egyenesítés nem ajánlott minden hajtípushoz, így először is érdemes konzultálni fodrászunkkal, mielőtt belevágnánk, és ahogy említettük, válasszunk profi, tapasztalt fodrászt!

Kémiai egyenesítés

Ezzel a módszerrel a hajban lévő kötéseket változtatják meg, és ehhez fontos felmérni a haj szerkezetét. Ha adott mennyiségű kötés szakad meg a hajban, akkor a göndör vagy hullámos hajból egyenes haj lesz, viszont ha több kötés szakad meg mint kellene, az könnyen roncsolhatja a hajunkat. Ezért ennél a módszernél is külön ki kell hangsúlyoznunk, hogy csak olyan fodrászt válasszunk, aki kellő odafigyeléssel, és precizitással tudja kezelni a hajunkat.

Szerkezeti átalakítás

Ez a fajta egyenesítés 5-6 hónapig tart, hasonló az alapelv, mint a kémiai egyenesítésnél, hiszen itt is a haj belső szerkezetét változtatja meg a két részből álló kezelés. Ezt inkább a nehezen kezelhető, problémás hajra ajánljuk, tehát ha az enyhén hullámos hajad szeretnéd kiegyenesíteni, talán nem ez lesz a legmegfelelőbb módszer számodra.
Ennél a módszernél is rendkívül fontos, hogy megfelelő, tapasztalt fodrászt válassz, hiszen könnyen a hajad egészsége láthatja kárát.

Brazil keratinos hajegyenesítés

Ha ezt a módszert választjuk, nagyjából 6 hónapig élvezhetjük fényes, sima hajunkat. Ez egy sokkal kíméletesebb eljárás, mint a fent említett módszerek, hiszen a brazil hajegyenesítés titka a keratinban rejlik. A keratin egy fehérjefajta, ami alapból is jelen van a hajban és a körömben, tehát az eljárás során nem egy plusz mesterséges anyaggal kezeljük a hajat. A szervezetünkben lévő fehérje egy idő után, hajlamos csökkenni, ami sokszor okozhatja, hogy hajunk szárazzá, rugalmatlanná, ezáltal töredezetté válik.
Ezzel a kezeléssel, egy keratinos réteget hozunk létre a hajon, ami így helyreállíthatja a festés vagy hőkezelés által károsított hajat, egyfajta védőréteget képezve pedig nem engedi, hogy tovább károsodjon a haj szerkezete.
Ez a módszer azért is jobb, mint a többi, hiszen mint ahogy írtuk is, nem egy mesterséges kémiai anyaggal kezeljük a hajat, hanem a hajban alapból is fellelhető keratinnal, így sokkal kíméletesebb a hajjal, mint bármelyik fent említett módszer.
Ráadásul ha a végeredményként kapott selymesen puha és könnyen kezelhető haj még nem lenne elég, akkor hozzátennénk azt is, hogy hajunk egy ilyen kezelés után ellenállóbb lesz az UV-sugarakkal szemben is, tehát plusz védelem a hajnak, tehát nyár elején például különösen ajánljuk!
Minden hajtípusnak megfelelő, hiszen az eredmény mindig ugyanolyan látványos lesz.

A keratinos hajegyenesítésre is léteznek különféle megoldások, azonban mi mindenképpen a budapesti szalonunkban is elérhető Alfaparf keratinos megoldását javasolnánk, hiszen ezzel egyedülálló minőségben tudjuk kezelni a hajat.
Az Alfaparf egy elismert professzionális hajápolási termékeket gyártó cég, így természetesen a Lisse Design Keratin Therapy termékcsaládjukkal gyönyörű és tartós eredményeket tudunk elérni, hogy hajad a lehető legjobb kezelést kapja ha már a tartós hajegyenesítésről van szó.
Bármilyen hajtípust képes azonnal életre kelteni, de még szembetűnőbb eredményt kapunk a komolyabban igénybevett hajakon, például ha gyakran volt szőkítve, hőkezelve, vagy dauerolva a hajad.

A következőkben pedig leírjuk, hogyan is nézne ki ha a mi ötödik kerületi szalonunkba látogatnál el a tartós hajegyenesítés kezelésedre!

Miután megérkezel szalonunkba, fodrászunk röviden felméri a hajad állapotát, és a hajmosóban megkezdi a kezelést, kétszeres alapos hajmosással, a speciális sampon segítségével, amit egyenletesen masszíroz a fejbőrödbe. Ennek a samponnak mélytisztító hatása van, és előkészíti hajad a kezelésre. A hajmosás után következik egy gyors hajszárítás, hogy el is lehessen kezdeni a következő lépést.
Tehát miután megtörtént a hajszárítás, részekre bontja fodrászunk a hajad, hogy egyenletesen eloszlathassa hajadon a simító folyadékot, ami körülbelül 20 percig fog majd állni a hajadon, hogy a termék kifejthesse hatását.
Ha a hajad extrém módon sérült, akkor fodrászunk még egy bontó krémet is alkalmazni fog a hajadon, viszont ez tényleg csak abban az esetben szükséges, ha rendkívül igénybevett hajról van szó.
Ezután ismét egy hajszárításra fog sor kerülni anélkül, hogy a terméket kiöblítenék a hajadból, hiszen az említett két anyag hő hatására tudja kifejteni hatását. Ha a hajad már teljesen száraz, akkor következik még a hajvasalás, aminek célja, hogy a hatóanyag igazán a haj belsejébe jusson, hiszen a nagyobb fokú hő által megnyílik a haj szerkezete, és így tud igazán mélyre hatolni a termékben található keratin.
A hajvasalás után pedig az öblítésre kerül sor, hogy jó alaposan eltávolíthassuk a felesleges terméket a hajadról, aztán végső lépésként egy hidratáló maszkot visz fel a fodrászunk a hajadra, hogy ezzel helyreállítsa a hajad hidratáltságát, puhává, és könnyen kezelhetővé téve azt.
Ezután már csak formára kell szárítani, hogy élvezhesd a puha, egyenes, és ragyogó hajkoronádat!

Blog 1

Egyéb tippek

Összeszedtünk még pár hasznos tanácsot, és teendőt, amit jó ha betartasz, hogy eredményes és tartós legyen a kezelés. Fontos, hogy a hajegyenesítés után ne moss hajat 3-5 napig, valamint ebben a pár napban ha lehet kerüld a nagyon szoros kontyokat, mivel ha túl erősen gumizod össze a hajad, akkor benne maradhat a törés a hajadban, az pedig nem mutat szépen. Fontos még, hogy fésüld ki a hajad naponta kétszer, hogy segíts megtartani az egyenes és sima formát. Az első héten kerüld a hajvégápoló olajakat, hiszen ez még ilyenkor gyengítheti termékek hatását, és így nem lesz olyan hosszantartó az eredmény. Viszont a későbbiekben kifejezetten ajánlott a jó minőségű hajvégápoló használata.
Felmerülhet még a kérdés, hogy károsíthatják-e ezek az eljárások a hajat. A ma elérhető módszereknél már az a tapasztalat, hogy nem lesz azután sem durván száraz a haj, ha már teljesen kimegy a hatás. Göndör hajnál esetleg észrevehető, hogy minimálisan veszít a göndörségéből a haj, közvetlen miután kimegy a hajunkból az egyenesség, viszont ha nem szeretnénk újból kiegyenesíteni a hajunkat, ez - egyénenként eltérő idő alatt - de visszaáll. A hajegyenesítő kezeléseket egyébként is évente maximum háromszor ajánlatos megejteni, de tekintve, hogy általában 5-6 hónapig élvezhetjük a hajegyenesítés hatásait, ez így abszolút reális szám.

Reméljük segítségetekre volt ez a kis összefoglaló a hajegyenesítésekről, olvasd el többi cikkünket is, ha szeretnél többet megtudni a természetes hajápolásról!

Online időpontfoglalás